Omgeving

U kunt zich in Dalfsen verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kunt u in Dalfsen genieten van ruimte en rust. De uitkijkttoren geeft een weids en prachitg uitzicht richting het Vechtdal en het bosrijke landschap bij de Vecht. De toren gemaakt van verzinkt staal en met houten lamellen, wat een mooi gezicht is in het landschap.

 

Landgoederen, havezaten en kastelen

Dalfsen wordt gekenmerkt door een prachtige natuur. Hier kunt u heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude Vechtarmen. Genieten van weidse uitzichten en een idyllisch landschap, waarin landgoederen, havezaten en zelfs een Middeleeuws kasteel het decor vormen. Maar liefst 2000 ha. landgoed is voor u opengesteld als wandelgebied.

 

Gezellig en ongedwongen

De markante Blauwe Bogenbrug geeft toegang tot het gezellige dorp Dalfsen. Een dorp dat met zijn ligging aan de Vecht vertier biedt voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoekje waard. Gewoon om lekker ongedwongen te winkelen of te genieten van historische panden. Zomers kunt u hier de bloemetjes buiten zetten tijdens de evenementen of lekker slenteren langs de braderieën en markten. Er is een nieuw veerpontje in de vaart. Het pontje verbindt de Stokte met Hessum, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor leuke wandelroutes. Het pontje is een elektrisch zelfbedieningsveerpontje.

 

Naast het dorp Dalfsen dat direct aan de Vecht ligt, kent de gemeente ook de plaatsen Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen met het internationaal bekende hotel Mooirivier en Hoonhorst.

 

www.vechtdaloverijssel.nl

www.ouddalfsen.nl

www.dalfsennet.nl